ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦАТА

www.georgos.bg

Моля внимателно прочетете тези условия преди да използвате тази интернет страница. Използването на този сайт и регистрирането на поръчки чрез него, се счита за съгласие с посочените условия. Ако НЕ ПРИЕМАТЕ тези условия, моля, не използвайте този уеб сайт. 


Джи Мания ООД си запазва правото да променя условията по всяко време, без предварително предизвестие, като променените условия ще бъдат публикувани в сайта.  

Тези Общи условия уреждат взаимоотношенията между Продавачите и Потребителите (клиентите), които използват електронния магазин www.georgos.bg за покупка на стоки. Тези условия обвързват всички потребители на сайта. Настоящите Общи условия са съобразени с изискванията на Закона за защита на потребителите (ЗЗП) , както и с другите нормативни актове, действащи в Република България. 1. ДЕФИНИЦИИ

 „ПРОДАВАЧ” е интернет сайтът www.georgos.bg , който е собственост на ДЖИ МАНИЯ ООД и служи за виртуална платформа за продажба на стоки. Продавачът е лицето, с което Потребителят сключва договор за продажба от разстояние на конкретна стока (артикул) в електронния магазин.

„ПОТРЕБИТЕЛ” e дееспособно лице, което се е съгласило с настоящите Общи условия във връзка със заявяването и закупуването на предлаганите в електронния магазин стоки.

„ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН” е интернет сайтът www.georgos.bg, който служи като виртуална платформа за предлагане на стоки за продажба и за постигане на съгласие между ПРОДАВАЧ и ПОТРЕБИТЕЛ за поръчка и покупко-продажба на конкретна стока (артикул).

ДЖИ МАНИЯ ООД е търговското дружество с ЕИК: 131416574 със седалище в град София, ж.к.Младост 3, бл.324, което създава и поддържа електронния магазин, предлага и продава стоки в магазина и определя настоящите Общи условия, при които се продават стоките. ДЖИ МАНИЯ ООД има пълните права едностранно да променя съдържанието на Интернет сайта, както и начините на достъп до него.

„ПОРЪЧКА” е направената от Потребител заявка към електронния магазин за покупка на една или повече конкретни стоки (артикули). Поръчката се опакова и изпраща по куриер към предварително посочен в поръчката от Потребителя адрес, след като бъде одобрена по имейл или телефон. Одобрението по имейл става с изпращане на имейл (електронно писмо) за потвърждение. Одобрението по телефон става след обаждане от служител на онлайн магазина за потвърждение.

„ДОГОВОР ЗА ПРОДАЖБА” е сключеният от разстояние чрез настоящия електронен магазин договор за покупко-продажба на стока между Продавач и Потребител.

„КУРИЕР” е търговец, който физически доставя закупената стока до посочен от Потребителя адрес и работи при изискванията на Закона за пощенските услуги.

„БРОШУРА / ИЗВЕСТИЕ” са електронни информационни съобщения, отнасящи се до продавани в електронния магазин стоки през определен период от време, които може да са поместени на Интернет страницата, а може и да се изпращат по електронната поща на Потребител.2. УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ЕЛЕКТРОННИЯ МАГАЗИН

2.1. Разглеждането на електронния магазин www.georgos.bg е напълно свободно и достъпно от всички точки на света.

2.2. За да се пазарува от електронния магазин www.georgos.bg е необходима регистрация с парола и електронна поща (e-mail) или име на получателя, имейл, телефон и адрес за доставка. Регистрирането е напълно безплатно и става като се попълни формата за регистрация. Регистрираният клиент има възможност да се ползва от всички услуги на магазина.

2.3. Потребителят трябва да посочи e-mail и парола, лични данни и адрес за доставка.

2.4. ДЖИ МАНИЯ ООД е регистриран администратор на лични данни по смисъла на Закона за защита на личните данни (ЗЗЛД) и има правото да събира, обработва и ползва личните данни на своите потребители с оглед нуждите на електронния магазин, като същевременно има задължението да опазва в тайна тези лични данни, да не ги използва за други цели, нито да ги предоставя на трети лица, с изключение на Продавачите в магазина.

2.5. В електронния магазин www.georgos.bg на всяка стока е посочена цената, основните характеристики на стоката и допълнителна информация, целяща подпомагането на направата на информиран избор при покупката на продукта.

2.6. Всички посочени на сайта цени са крайни.

2.7. На страницата вдясно до всеки продукт стои бутон „Купи“. Натискането на бутона „Купи“ записва избрания продукт във виртуална пазарска кошница на Потребителя.3. ПОРЪЧКА НА СТОКИ

3.1. За да се направи поръчка до електронния магазин, Потребителят трябва да посочи:

3.1.1. валиден адрес на своя електронна поща;

3.1.2. вярно попълнен адрес за доставка на стоката

3.1.3. вярно попълнени данни за контакт– две имена, телефон.

3.2. Поръчката се активира, т.е. заявява се до електронния магазин чрез натискане на  бутон „Плащане“- намиращ се във виртуалната пазарска кошница и след натискане на бутон „ Потвърди поръчката“ с  който се потвърждават избраните артикули и условията по доставка.

3.3. . При успешно направена поръчка, Потребителят получава потвърждение на поръчката чрез електронно писмо на посочения от него имейл адрес. В потвърждението по имейл се посочва поръчаната стока, номерът на поръчката, датата и часът, в който е направена поръчката. Потвърждение по телефон се извършва само ако е необходима допълнителна информация или уточнение относно поръчката.

3.4. В случай, че поръчаната стока (конкретен модел) не е в наличност, консултантът уведомява Потребителя. Ако Потребителят не се съгласи поръчката да се отнесе за друга стока (аналогичен модел), поръчката може да бъде анулирана.

3.5. Поръчки в електронния магазин www.georgos.bg се приемат 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.

3.6 Работното време на консултантите на онлайн магазин www.georgos.bg е:

От понеделник до петък от 08:30 до 17:00 часа. Почивни дни: събота и неделя.

3.7. Потребителят може да откаже направена поръчка, без да е необходимо да упоменава причини за отказа.

3.8. Отказ на поръчка може да се направи по телефона или чрез електронно писмо (имейл) до посочения в сайта имейл адрес- електронна поща: info@georgos.bg За да е валиден отказът, Потребителят трябва да предостави: номера на направената поръчка, телефонния номер, оставен в поръчката, двете си имена, с които е регистриран в сайта, имейл адреса (електронната поща), с който е регистриран в сайта, цената на поръчката.4. ДОСТАВКА НА ПОРЪЧАНИ СТОКИ

4.1. След като в www.georgos.bg постъпи поръчка от Потребител, автоматизираната система на електронния магазин уведомява Потребителя с имейл за успешно приетата поръчка.

4.2. Доставка се прави само на успешно приети поръчки. При опаковане на поръчаната стока, потребителят бива уведомяван, че стоката се предава на куриер за транспортиране до съответния адрес.

4.3. Доставката на поръчана стока не се извършва в неделя и в официални празници.

4.3.1. Обикновена доставка - в срок до 4 (четири) работни дни от момента на потвърждаването на поръчката.

4.3.2 При желание от страна на Потребителя потвърдената поръчка може да се изпрати експресно за следващия работен ден като има допълнително заплащане за услугата.

4.4. Продавачът използва за доставки куриерска фирма “Еконт” ООД, като обичайните часове за доставка са от 9.00 до 17.30 часа.

4.5. Доставката се извършва до точно посочен от Потребителя адрес или до офис на „Еконт“ ООД в съответния град.

4.6. Цената за доставка е 7 лв. за цялата страна. При покупки  над 90 лв. доставката е безплатн

4.7. Всяка пратка е застрахована, като застраховката е за сметка на Продавача.

4.8. Ако Потребителят не осигури достъп и условия за предаване на стоката на посочения адрес в посочения срок или не отиде до посочения офис на „Спиди“ АД да получи в срок стоката, ако е избрал тази опция, Продавачът се освобождава от задължението да изпълни заявената доставка.


5. ПЛАЩАНЕ

5.1. Заплащането на поръчаната стока може да се извърши по два начина

5.1.1. С „наложен платеж” - плащане в брой на куриера при доставката;

5.1.2. С банков превод по сметка на Продавача:

Банка ДСК ЕАД

IBAN: BG08STSA93000024734558

BIC:STSABGSF

5.2. За всяка поръчана стока потребителят трябва да заплати цената, която е обявена в електронния магазин към момента на поръчката.


6. РЕКЛАМАЦИЯ

6.1 Потребителят има право на рекламация на закупената от електронния магазин стока в рамките на 14 дни от датата на доставка.

6.2 Рекламация се прави, когато закупената стока не съответства на договореното между страните по договора за продажба. Несъответствието в договореното между страните може да се изразява в:

- производствени дефекти на стоката;

- констатирани липси на части от стоката;

- изпратена е грешна стока, различна от поръчаната;

- несъответствие с обявения размер и/или цвят- стока, изпратена в различен - размер и/или различен цвят от поръчания;

- повреда на стоката при транспортирането

6.3. Рекламацията може да се предяви пред ДЖИ МАНИЯ ООД на посочения имейл адрес info@georgos.bg, като едновременно с това Потребителят трябва да върне стоката в 14 дневен срок.

6.4. При рекламация Потребителят може да избере замяна на конкретния артикул за същия без дефекти или в друг размер, или друг цвят, или връщане на стоката срещу възстановяване на платената сума.

6.5. Стоката предмет на рекламация се изпраща на адрес: гр.София 1186, м.Враня –Лозен-Триъгълника, ул.Ерма №1


7. ОТКАЗ ОТ ДОГОВОРА

7.1. Потребителят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да се откаже от сключения договор в срок от 14 (четиринадесет) работни дни. Този срок започва да тече от датата на получаване на стоката от Потребителя.

7.2. При отказ от договора Потребителят е длъжен да върне закупената стока в запазен добър търговски вид (стоката не е скъсана, надраскана, носена, прана, гладена), не са налице повреди, причинени от неправилна употреба, запазена оригинална опаковка и етикет.

 7.3. Ако стоката не бъде върната в срока по т. 7.1, отказът от договора не произвежда действие.

7.4. При отказ от договора заплатената покупна цена за стоката се възстановява на потребителя без направените разходи за допълнителни услуги в срок от 14(четиринадесет) дни след получаване на стоката на адреса на доставчика чрез банков превод по посочена от Потребителя банкова сметка.

7.5. При отказ от договора транспортните разходи са за сметка на Потребителя.

7.6. Стоката се връща на адрес: гр.София 1186, м.Враня –Лозен-Триъгълника, ул.Ерма №1 


8. ОТГОВОРНОСТ

8.1. Отговорност за недостатъци на стоката, за изпълнение на договора за продажба от разстояние, както и за възстановяване на платени суми, носи Продавачът на стоката.

8.2. Джи Мания ООД не носи каквато и да е отговорност пред трети лица, ако такова лице сметне, че публикувана на електронния магазин информация нарушава нечии авторски права или други права на интелектуалната собственост.

8.3 Джи Мания ООД не носи отговорност за допуснати неточности в публикуваната на сайта информация. Възможни са корекции на цените в магазините, както и промяна в дизайна на продуктите.

8.4. Джи Мания ООД  чрез www.georgos.bg не носи отговорност за неизпълнение на задълженията си по този договор при настъпване на обстоятелства, които Джи Мания ООД не е предвидил и не е бил длъжен да предвиди – вкл., но не само, случаи на непреодолима сила, случайни събития, проблеми в глобалната мрежа на Интернет и в предоставянето на услугите извън контрола на Джи Мания ООД.

8.5. Потребителят се задължава да не подава фиктивни или невалидни заявки или друга невярна информация.

8.6. Потребителят носи пълна отговорност за опазването на своята парола, както и за всички действия, които се извършват от него или от трето лице чрез използването й.

 

9. БРОШУРИ И ИЗВЕСТИЯ

9.1. Когато Потребител се регистрира в електронния магазин, като създаде Профил на Интернет страницата, приемайки Общите условия, той се съгласява да получава на електронната си поща и на мобилния си телефон брошури и/или известия от Джи Мания ООД, както и съобщения относно поръчки на стоки и потвърждения за промяна на неговите данни.

9.2. Потребителят може да се откаже от получаване на брошури и/или известия на електронната си поща и на мобилния си телефон по всяко време:

9.2.1. Чрез използването на специално направената интернет връзка, която се съдържа във всяка брошура и/или известие – бутона „отписване”.

9.2.2. Чрез свързване с Джи Мания ООД на посочения имейл :info@georgos.bg с изрично искане за не получаване на брошури и/или известия.

9.3. Ако след направен отказ от получаване на брошури и/или известия, Потребителят направи поръчка, счита се, че отново се е съгласил да получава брошури и/или известия.

9.4. Джи Мания ООД си запазва правото да избира към кого да изпраща брошури и/или известия, както и да премахне от своята база данни Потребител, който е дал своето съгласие да получава брошури и/или известия.

9.5. Джи Мания ООД включва в брошурите и/или известията само рекламна информация, отнасяща се до продавани в магазина стоки.

 

10. ОБРАТНА ВРЪЗКА

10.1. Всеки Потребител може да осъществи обратна връзка с Джи Мания ООД, за да поставя въпроси, да прави предложения и да получава информация.

Връзка може да се осъществи на посочените имейл адреси в сайта и на телефонен номер 087 849 45 54.

10.2. Джи Мания ООД е администратор на интернет сайта и съответно на полето за мнения и обсъждания, като в изпълнение на тази функция може да премахне всякакви нецензурни и обидни квалификации, нарушаващи морала и добрия тон.

 

 11. ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛОВИЯ

11.1. Цялата информация, публикувана в сайта www.georgos.bg е собственост на Джи Мания ООД, в т.ч. снимки и описания на артикули. Електронният магазин дава право на собственици на други сайтове и потребители да публикуват връзки към онлайн магазин www.georgos.bg.

11.2. Забранява се копирането на текстове от www.georgos.bg. и поставянето им в други уеб сайтове и онлайн магазини без писмено съгласие на Джи Мания ООД.